Dit beroemde drankje hoeven we je vast niet meer voor te stellen. Amaretto wordt al sinds 1946 rechtstreeks uit Italië ingevoerd. Deze likeur van bittere amandelen is vooral lekker ‘on the rocks’ en kan als aperitief of als digestief gedronken worden. Je kan er bovendien ook verschillende cocktails mee maken, zoals de Amaretto Sunrise of The Godfather, en ook in de keuken kan je er heerlijk mee aan de slag. Wat dacht je van een Italian coffee of het niet te evenaren Italiaanse dessert tiramisu?
La dolce vita lonkt!
Amaretto federico
Amaretto
Muscat valence del paco
Een vruchtenlikeur is een fijne likeur gearomatiseerd met vruchten en met een alcoholpercentage van 15 tot 55%. De hoeveelheid suiker die er op het einde van het proces aan wordt toegevoegd om te voorkomen dat hij stolt, bedraagt minimum 100 gram per liter. Daarom hebben vruchtenlikeuren zo’n zoete, karakteristieke smaak.
De crèmes de fruits behoren tot de familie van de likeuren. Het verschil zit hem in het suikergehalte, dat is bij crèmes meer dan 250 gram per liter. Uitzondering hierop is de crème de cassis die wettelijk 400 gram per liter moet bevatten. Je gebruikt crèmes de fruits in aperitieven, met ijs, water, wijn (kir) of champagne (kir royal) of je drinkt ze in een klein glaasje als digestief. Crèmes zijn ook vaak een ingrediënt in cocktails en in allerlei recepten, vooral dan als topping.
Mandarine josephine
Irish coffee o'neill
zwarte bessen creme noyet
Limoncello Federico
Perenlikeur
Pompadour sinaasappellikeur
Cream likeur glendower
Triple sec is een likeur van zachte en bittere gedroogde sinaasappelschillen. Een deel daarvan wordt gedistilleerd en een ander deel geweekt voor de distillatie. Het resultaat is een erg gesuikerde likeur waarmee de best verkopende cocktails ter wereld gemixt worden: de margarita, de Cosmopolitan, de White Lady en de sidecar om er maar een paar te noemen. Triple sec kan je ook puur drinken met ijs en een stukje sinaasappel- of citroenschil.