Eaux de vie van fruit
Je hoeft helemaal geen meester in het vak te zijn om een eau de vie van fruit te maken. Het gaat bijna vanzelf. Je kiest eerst welk type eau de vie je graag wilt (granen, wijn …) en laat vervolgens het fruit in de pure alcohol weken. Daarna distilleer je het geheel en voeg je water toe. Eaux de vie van fruit kunnen bovendien ook rijpen op vaten, liefst van beukenhout of zogenoemd blank hout om te vermijden dat de kleur van de vruchten vervaagt door de alcohol.
Eau de vie van peer, mirabel of framboos … Alles kan. De enige beperkingen zijn jouw fantasie en natuurlijk je smaakpapillen.
E.d.v. Frambozen
40%
0,7l
Framboos
E.d.v.mirabellen
40%
0,7l
Mirabel
E.d.v.peren
40%
0,7l
Peer
Lime de chrysale
40%
0,7l
Limoen
Kirsch e.d.v. kersen
37,5%
0,2l
Kersen
Brandewijn voor opleg
27%
1l
neutral
Brandewijn voor opleg
40%
1l
neutral