Pour utiliser ce site, vous devez avoir au moins 18 ans
Om deze site te gebruiken, moet u minstens 18 jaar oud zijn
To use this site, you must be at least 18 years old

Je confirme avoir au moins 18 ans
Ik bevestig dat ik ten minste 18 jaar oud ben
I confirm that I am at least 18 years old

Andere spirits

Armagnac

Armagnac is een distillaat van droge witte wijn op basis van 10 specifieke druivenrassen en wordt uitsluitend geproduceerd in Bas-Armagnac, Armagnac-Ténarèze en Haut-Armagnac. Deze streken liggen in de departementen Gers, Landes en Lot-et-Garonne in het zuidwesten van Frankrijk. Je vindt er bovendien ook jonge armagnacsoorten en armagnacs met jaaraanduiding.

Distillatie op lage temperatuur zorgt voor de kwaliteit, maar het rijpen op houten vaten geeft de armagnac een rijke kleur, textuur en vooral geur. Armagnac wordt volgens leeftijd ingedeeld in:
• VS of ***: samengesteld uit verschillende soorten armagnac, waarvan de jongste soort minstens twee jaar op houten vaten gerijpt is;
• VSOP: samengesteld uit verschillende soorten armagnac, waarvan de jongste soort minstens vier jaar op houten vaten gerijpt is;
• XO: samengesteld uit verschillende soorten armagnac, waarvan de jongste soort minstens tien jaar op houten vaten gerijpt is;
• Hors d'age: de beste armagnac ter wereld, bestaat uit armagnac die meer dan tien jaar op houten vaten gerijpt is.

...
Brandy

Wie eau de vie zegt, denkt waarschijnlijk meteen aan brandy. Het is dan ook een van de meest gedronken sterkedranken ter wereld. Maar eigenlijk is het een verzamelnaam voor alle eaux de vie van rode of witte wijn, waar ze ook vandaan komen of hoe ze ook geproduceerd zijn. Er is onlangs trouwens een nieuw reglement uitgevaardigd rond brandy: hij moet nu tot minstens 36% gedistilleerd worden en de onzuiverheden die daarna nog achterblijven, zorgen voor een optimale kwaliteit. Bovendien moet hij ook nog eens gedurende minimaal 6 maanden op eikenhouten vaten rijpen. En zo krijg je dus een drankje van uitstekende kwaliteit.

...
Calvados

Laat de volle smaak van calvados, de klepper onder de Normandische streekproducten, je smaakpapillen strelen. Deze godendrank is het resultaat van de distillatie van specifieke appelvariëteiten. Dankzij het rijpingsproces op eikenhouten vaten krijgt hij een zoet aroma en een mooie amberkleur. Calvados wordt onderverdeeld in verschillende categorieën, waarbij de cijfers 00, 0, 1, 2, 3, 4, 5 en 6 staan voor het aantal jaar dat de calvados in zijn eikenhouten vat heeft doorgebracht.

...
Cognac

Cognac is een distillaat van wijn met een gecontroleerde herkomstbenaming, dat op houten vaten rijpt. De zes verschillende regio’s waar cognac wordt geproduceerd, gaan prat op hun reputatie. Zo heb je, van groot naar klein, de Grande Champagne, de Petite Champagne, Les Borderies, de Fins Bois, de Bons Bois en de Bois Ordinaires.

Tijdens het distillatieproces worden niet alle onzuiverheden uit de cognac verwijderd, wat voor een karakteristieke kwaliteit zorgt. Een ander belangrijk aspect is zijn leeftijd. Cognac wordt ingedeeld op basis van het aantal jaar dat hij op houten vaten rijpt, te tellen vanaf 1 april volgend op de oogst: VS of *** voor minimum drie jaar, VSOP voor minimum vijf jaar en XO voor minimum tien jaar. Kortom, hoe meer onzuiverheden de cognac heeft en hoe ouder hij is, hoe beter ook.

Het bewijs? Vroeger werd cognac bewaard in het ruim van schepen die de hele wereld rondvoeren. Het stuifwater maakte dat de kwaliteit ijzersterk werd!

...
Eaux de vie van fruit

Je hoeft helemaal geen meester in het vak te zijn om een eau de vie van fruit te maken. Het gaat bijna vanzelf. Je kiest eerst welk type eau de vie je graag wilt (granen, wijn …) en laat vervolgens het fruit in de pure alcohol weken. Daarna distilleer je het geheel en voeg je water toe. Eaux de vie van fruit kunnen bovendien ook rijpen op vaten, liefst van beukenhout of zogenoemd blank hout om te vermijden dat de kleur van de vruchten vervaagt door de alcohol.

Eau de vie van peer, mirabel of framboos … Alles kan. De enige beperkingen zijn jouw fantasie en natuurlijk je smaakpapillen.

...
Jenever

Jenever is een distillaat van granen, dat gearomatiseerd wordt met jeneverbessen. Deze besjes zijn typisch voor het noorden van West-Europa. Elke streek heeft zo zijn eigen soort jenever. Je kan jenever droog proeven voor zijn traditionele smaak, maar je kan je klanten ook een breed gamma aroma’s voorstellen om helemaal mee uit de bol te gaan.

...
Andere
Deze website maakt gebruik van cookies De website van Les Grandes Distilleries de Charleroi nv gebruikt functionele cookies. In het geval van het analyseren van websiteverkeer of advertenties, worden ook cookies gebruikt voor het delen van informatie, over uw gebruik van onze site, met onze analysepartners, sociale media en advertentiepartners, die deze kunnen combineren met andere informatie die u aan hen heeft verstrekt of die zij hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun diensten.
Toon details Verberg details
Selectie toelaten Alle cookies toelaten